Tandprotheticus

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses (kunstgebitten). De tandprotheticus is technisch en medisch-biologisch opgeleid en zoekt daarom voor ieder gebit naar een maatoplossing die precies bij u past. De gebitsprothese wordt door de tandprotheticus aangemeten en vervaardigd, zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is.

Op verwijzing van een tandarts of implantoloog vervaardigt de tandprotheticus geheel zelfstandig ook partiële gebitsprotheses (gedeeltelijke protheses), frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten.

De tandprotheticus

Tandprothetici werken over het algemeen in een vrijgevestigde praktijk. Het beroep tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk beschermd, waardoor niet iedereen zich zomaar ‘tandprotheticus’ kan noemen.

Een tandprotheticus heeft na het behalen van zijn opleiding tandtechnicus, een driejarige opleiding gevolgd voor tandprotheticus.

Onze werkwijze

Vanaf het allereerste bezoek tot het moment van plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw gebitsprothese. Hierbij bespreekt de tandprotheticus uw persoonlijke wensen met u. Vanwege het persoonlijke contact kan de tandprotheticus alle aandacht schenken aan het vervaardigen van uw gebitsprothese.

De tandprotheticus kan belangrijke functies van het gebit herstellen. Te denken valt daarbij aan het vermalen van voedsel, maar ook aan het spraakvermogen en het aangezicht. Na enkele bezoeken aan de tandprotheticus beoordeelt hij samen met u de wassen prothese.

Dit is als het ware een testprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de fonetiek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd. In dit stadium zijn veranderingen in overleg nog mogelijk.

Als alles in orde en naar uw wensen is, wordt de gebitsprothese ontwikkeld en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuwe gebitsprothese worden doorgaans ongeveer 5 afspraken met de tandprotheticus gepland.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!