Klikgebit (implantaatprothese)

Klikgebit (implantaatprothese)

Bij een volledig kunstgebit is met name het loszittende ondergebit voor velen een groot probleem.

Een klikgebit of implantaatprothese wordt toegepast wanneer de kaak zo is geslonken dat een gewone prothese niet meer stabiel blijft liggen. Dankzij de implantaten waar het klikgebit op wordt vastgeklikt, blijft de prothese wel goed zitten.

Direct afspraak maken

De implantaatprothese

Implantaten zijn het beste te vergelijken met kunstwortels. Ze hebben de vorm van een schroefje en zijn gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal: titanium. De schroefjes worden aangebracht in het kaakbot.

Een implantaat komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Voor het vastklikken van een prothese volstaan slechts 2 of 4 implantaten per kaak.

De implantaatprothese
Klikgebit

Klikgebit

Met een klikgebit bent u verzekerd van een goed zittend gebit waarmee alles kan worden gegeten. Dit gebeurt normaal gesproken onder plaatselijke verdoving. Op de implantaten wordt een constructie gemaakt, waarop het gebit wordt vastgeklikt. Vandaar de benaming ‘klikgebit’.

Hoe werkt het?

De prothese wordt op een titanium steg of op drukknopjes geschoven tot deze klikt, waarmee het klikgebit muurvast in uw mond zit. Toch kunt u hem eenvoudig uitnemen. Dit moet ook, want het is belangrijk om de prothese en de implantaten elke dag te reinigen. Met het klikgebit behoort een loszittend kunstgebit tot het verleden. De gebitsfunctie die u vroeger had krijgt u nagenoeg weer terug!

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!