Rebasing

Rebasing

In de loop der tijd slinken uw kaken. Dit is een natuurlijk proces. Doordat de kaken geleidelijk slinken, worden de ongemakken van een niet (goed) passende prothese ook geleidelijk merkbaar.

Hierdoor gaat u zich aanpassen aan een niet goed passende gebitsprothese. Dit kan leiden tot problemen en klachten waarvan u aanvankelijk niet zult denken dat deze worden veroorzaakt door uw prothese. Een rebasing voorkomt dit voor u, wij hebben hier veel ervaring mee.

Direct afspraak maken

Wat is rebasing precies?

Als het kunstgebit na verloop van tijd te groot is geworden voor u kaken, kan het los gaan zitten. Een rebasing van het kunstgebit zorgt ervoor dat het weer beter past.

Rebasen betekent eigenlijk het opvullen van het kunstgebit. We brengen dan een soort voering aan in de prothese. Deze voering vult de ruimte tussen de kaak en de prothese op. Hierdoor sluit het kunstgebit beter aan en verminderen de klachten.

Hoe werkt het rebasen van een kunstgebit

Bij het rebasen van een kunstgebit nemen we eerst een afdruk van uw kaak met behulp van een afdruklepel en afdrukpasta. Hierna zult u enige tijd het gebit moeten missen. De tandprotheticus zal nu in het laboratorium de basis van uw kunstgebit herstellen. Meestal duurt het een paar uur voordat u het gebit weer kunt ophalen.

Wat is rebasing precies?
Bij een slecht passende prothese is de kans op breuk groter.

Bij een slecht passende prothese is de kans op breuk groter.

Wacht daarom niet te lang als u denkt dat uw gebitsprothese niet prettig zit.

Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm (rebasing) nodig hebben, dan komt u ’s ochtends bij ons voor een inventarisatie (het maken van een nieuwe afdruk) en ontvangt u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag nog retour.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!