Reparatie

Reparatie

Mocht het gebeuren dat uw gebitsprothese breekt of stuk gaat, dan is dit natuurlijk erg vervelend. Daarom zorgen wij dat u spoedig geholpen bent, een herstelling is binnen 2 uur weer gerepareerd. Natuurlijk is het ook mogelijk in onze wachtkamer te wachten op uw reparatie onder het genot van een kopje koffie.

Direct afspraak maken

Vaker reparatie nodig?

Wanneer uw gebit vaker kapot gaat is het verstandig om het gebit, naast de reparatie, ook te laten controleren. Vaak is er een oorzaak voor de terugkerende schade en kan uw tandprotheticus de juiste oplossing bieden.

U kunt in de volgende gevallen bij ons terecht voor een reparatie:

  • Scheuren in uw prothese;
  • Een gebroken prothese;
  • Het vastzetten van tanden of kiezen;
    (Neem een tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee. Vaak kunnen we deze weer vastzetten.)
  • Gebroken tanden of kiezen.

De meeste reparaties zijn binnen 2 uur klaar. Soms is het noodzakelijk om eerst een afdruk te maken en duurt de reparatie wat langer. Een afdruk is bijvoorbeeld nodig als het kunstgebit gebroken is en de breuk door de basis gaat. 

Een reparatie van uw kunstgebit wordt voor 90% vergoed, wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars die deze kosten vergoedt!

Vaker reparatie nodig?
Niet zelf gaan sleutelen aan de prothese

Niet zelf gaan sleutelen aan de prothese

Als uw gebitsprothese toe is aan reparatie kan het verleidelijk zijn om te proberen deze zelf te repareren.

Het is echter sterk aan te raden dat u niet zelf aan uw gebitsprothese gaat sleutelen. Gebitsprotheses zitten namelijk in alle gevallen erg complex in elkaar. Het is dus belangrijk dat de reparaties door de tandprotheticus of tandtechnieker worden uitgevoerd. Neem daarom vooral contact met ons op als wij u kunnen helpen.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!