Nazorg

Nazorg

We vinden het erg belangrijk om de juiste nazorg te leveren. Wij voeren in overleg met u een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle uit, u wordt daarvoor opgeroepen.

U kunt bij ons ook terecht voor reparaties of rebasing van uw gebit. Als u last heeft van uw gebit of ergens over twijfelt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Direct afspraak maken

Jaarlijkse of tweejaarlijks controle

In overleg met u dient de prothese jaarlijks of tweejaarlijks gecontroleerd te worden. Na verloop van tijd is de kaak meestal zover geslonken dat de pasvorm niet meer optimaal is.

Hierdoor neemt de beweging van de prothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage aan de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de prothese), dan wordt de pasvorm verbeterd waardoor de prothese niet meer zoveel over de kaak beweegt.

Jaarlijkse of tweejaarlijks controle
Klikgebit

Klikgebit

In veel situaties is het echter te laat om een betere pasvorm te verkrijgen. De kaak is al in zoverre geslonken dat er geen houvast meer gecreëerd kan worden.

In deze situatie is de beste oplossing een implantaatprothese, ofwel een klikgebit. Hierbij worden er kunstwortels in de kaak geplaatst waarop de prothese vastgeklikt kan worden. Wij hebben een aparte pagina waarop u meer informatie over de implantaatprothese kunt vinden.

Wat u zelf kunt doen om uw kunstgebit te onderhouden?

Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit.

Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door o.a. nicotine, thee of wijn. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en een speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen als vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta.

Masseer uw kaken regelmatig

U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevordert.

Doe ’s nachts uw kunstgebit uit

Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, ’s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!