Partiële/frameprothese

Partiële/frameprothese

Als uw eigen tanden en/of kiezen kwijt bent en u kiest niet voor een kroon, brug of implantaat, dan kan een frameprothese een oplossing voor u zijn. Het kan ook een tijdelijke oplossing zijn als u een langer traject in gaat.

Direct afspraak maken

Is een frameprothese of een kunststof plaat voor u de beste oplossing?

Een frameprothese is gemaakt van metaal. Dit materiaal is veel vormvaster en stabieler dan een kunststof plaat. De frameprothese wordt als het ware ‘gegoten’ om uw eigen tanden en kiezen heen. In tegenstelling tot kronen en bruggen zit een frameprothese niet definitief vast. Hij kan dus uit de mond worden genomen.

Een kunststofprothese is een tandvleeskleurige plaat van kunststof waarop de kunsttanden zijn bevestigd. Net als het klassieke kunstgebit zit deze gebitsprothese niet in de kaak verankerd, maar klemt deze tegen de eigen tanden en kiezen.

Is een frameprothese of een kunststof plaat voor u de beste oplossing?
Hoe houd ik mijn prothese schoon?

Hoe houd ik mijn prothese schoon?

In tegenstelling tot uw tanden poetst u uw prothese niet met tandpasta. Tandpasta is namelijk een schuurmiddel en de prothese zal dus zijn mooie glans verliezen wanneer u hiermee poetst.

Daarnaast komen er kleine krasjes op de prothese en hierdoor blijft tandsteen en ander vuil eerder plakken aan de prothese. Wat moet u wel doen:

  • Het is raadzaam de prothese 2 tot 3 keer per dag schoon te maken met een daarvoor bedoelde protheseborstel en reinigingsmiddel. Deze zijn bij de drogist te vinden.
  • De prothese afspoelen nadat u iets gegeten heeft.
  • 1 keer per week de prothese in een schoonmaakmiddel voor protheses zetten voor extra reiniging.
  • Daarnaast dient u met een gewone tandenborstel de kaakwallen te poetsen.

Belangrijk om te weten

Veel ziektes ontstaan in de mond. Uw prothese is erg gevoelig voor aanslag van eten en bacteriën, waardoor het raadzaam is deze zo goed mogelijk schoon te houden. Op deze manier worden hier eventueel uit voortvloeiende ziektes voorkomen.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!