Kunstgebit (Volledige prothese)

Kunstgebit (Volledige prothese)

Een kunstgebit, ofwel volledige prothese, is een hulpmiddel dat de natuurlijke tanden vervangt. Een prothese zorgt voor functieherstel van en in uw mond zoals kauwen, slikken en praten. Een prothese ondersteunt ook de gezichtsspieren in bijvoorbeeld de lippen en wangen.

Direct afspraak maken

Het kunstgebit zoals veel mensen dat kennen

Een gebitsprothese herstelt het gezicht, maar dat moet wel goed gebeuren. Alleen als de prothese de harmonie in uw gezicht versterkt of terugbrengt, is de prothese in esthetisch opzicht geslaagd. Wij proberen uw prothese zo stabiel en natuurlijk mogelijk te maken, waarbij functie en esthetiek in balans zijn. Dit doen we uiteraard in nauw overleg met u.

Soms kunnen de kaken zeer slecht zijn waardoor het niet meer mogelijk is om een stabiele prothese te maken. Dan geven wij meestal het advies om een klikprothese te laten ontwikkelen.

Het kunstgebit zoals veel mensen dat kennen
Wat u zelf kunt doen om uw kunstgebit te onderhouden?

Wat u zelf kunt doen om uw kunstgebit te onderhouden?

Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit.

Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door bijvoorbeeld nicotine, thee of wijn. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en een speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen als vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta.

Masseer uw kaken regelmatig

U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevordert.

Doe ’s nachts uw kunstgebit uit

Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, ’s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!