1e immediaatprothese

1e immediaatprothese

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom het kan voorkomen dat u afscheid moet nemen van uw eigen tanden en kiezen. Iets waar u al jaren tegen opziet of misschien al jaren naar toe leeft. Tanden en kiezen zijn immers een uiterst belangrijk onderdeel van uw gezicht en daarmee uw uitstraling.

Het is dus zaak dat de prothese die nu gemaakt wordt esthetisch bij uw gezicht past en vertrouwdoogt. Dat vergt zowel de kennis en kunde van de tandprotheticus als uw acceptatie en medewerking.

Direct afspraak maken

Wat is onze taak als behandelaar?

De eerste prothese is misschien wel de belangrijkste prothese die u ooit zult dragen. Het is namelijk het eerste contact van u met een ‘vervanging van uw gebit’ in uw mond. Daarmee zult u in het dagelijks leven moeten leren eten, praten, zoenen en bewegen. Iets dat zeker niet zonder slag of stoot gaat. Het is dus de onze taak om niet alleen een zo goed mogelijk zittende en esthetisch waardevolle prothese te maken, maar ook om u vooraf in te lichten over alle mogelijkheden en beperkingen.

Wij kunnen namelijk esthetische veranderingen of verbeteringen aanbrengen, maar u zult daarnaast ook praktisch ongemak ervaren; dat is nooit helemaal te voorkomen. Wij zullen u in dit traject zo goed mogelijk begeleiden.

Lees meer

Wat is onze taak als behandelaar?
Hoe werkt een noodprothese?

Hoe werkt een noodprothese?

Uw behandelend tandarts/chirurg bepaalt hoeveel tanden en kiezen uit uw mond moeten worden gehaald. Een immediaatprothese is een prothese die direct na het trekken van de tanden en kiezen op de kaak wordt geplaatst. Dit soort behandelingen worden in samenwerking met een tandarts of een kaakchirurg uitgevoerd. Mensen die angst ervaren bij dergelijke behandelingen, kunnen zich laten behandelen onder narcose.

Na 3 maanden wordt de prothese aangepast met een voering(rebasing). Eventueel wordt dit tussentijds aangepast met een noodvoering.

Na 12 maanden is de kaak stabiel en mag u van uw verzekering de noodprothese laten vervangen door een definitieve prothese. Heeft u eerder een nieuwe prothese nodig, dan zal uw behandelend tandprotheticus daarvoor een machtiging aanvragen bij de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Wij helpen u graag om uw gebit in optimale conditie te houden. U kunt voor informatie of het maken van een afspraak altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 0592 – 268 989 of het afspraakformulier.

Volg ons op Facebook en Instagram!